Yorumlar  

 
#229 Guest 11-05-2018 17:22
merhaba mete bey ben kıbrıstan yazıyorum kızım 11 yaşında istanbula size gelmeyi düşünüyorum emin olamadığım birşey var endokrin çocuklar için farklımı yoksa sizde bakabilirmisini z acill dönüş yaparsanız sevinirim
Alıntı
 
 
#228 Guest 10-05-2018 05:17
Merhabalar Mete Bey,iki gün önce anneme guatr teşhisi konmuş.Şu anda İzmir’deler ve panik halinde doktor arıyorlar.Rica etsem İzmir’de gidecekleri ve bu konuda uzman bir doktor tavsiye edebilir misiniz.Şimdide n teşekkürler...
Alıntı
 
 
#227 Guest 08-05-2018 09:01
Yüksek tiroit ellerde titreme yapıyor cinselliği öldürüyor insanları çok sinirli yapıyor herşeye aniden parlıyorsun vücudu güçsüz bırakıyor morali bozuyor vücuttaki dopamin ve serotonin hormonunu düşürüyor bence çok tehlikeli bir hastalık fakat doktorlar çok ciddiye almıyor bir ilaç yazıp eve gönderiyorlar Türkiye'de olsun veya Avrupa'da olsun bu hastalık ciddiye alınmalı tiroit ile beynin yakın ilişkisi var Allah kimseye yüksek tiroit vermesin Ada'mı fena yapıyor
Alıntı
 
 
#226 Guest 07-05-2018 09:02
Merhaba, kan tahlilime göre st4 1.02 , tsh 2.3974 , anti tpo 676.73 , anti tg 21.76 , ferritin 7.61 , anti endomisyum antikor 5.32 bu sonuçlara göre izlemem gereken en sağlıklı yol nedir? Ailemde birçok bireyde de görülen tiroid hastalıklarına oldukça hassas biri olarak doğru tedaviyle başlamak ve olumsuz etkilenmemek istemediğimden yönlendirmenizi heyecanla beklediğimi belirtir, güzel günler dilerim...
Alıntı
 
 
#225 Guest 06-05-2018 18:58
Merhabalar ben 30 ocak ta ve 21 subatta troid kanserinden ameliyat oldum.o zamandan beri adet duzenim bozuldu.olamiyo rum.cok sinirli bir insana donustum.ne yapacagimi bilmiyorum.50 mg euthyrox kullaniyorum.te mmuz ayinda radyoaktifiyot tedavisi alacagimi soyledi dr.
Alıntı
 
 
#224 Guest 06-05-2018 18:56
Merhabalar ben 30 ocak ta ve 21 subatta troid kanserinden ameliyat oldum.o zamandan beri adet duzenim bozuldu.olamiyo rum.cok sinirli bir insana donustum.ne yapacagimi bilmiyorum.
Alıntı
 
 
#223 Guest 06-05-2018 16:59
hocam atom oldum bir yıl önce tiroitim hala yüksek bu sonuçlar serbest t3 6.65 ( 3.1-6.8)
Serbest t4 16.5 pmol/L ( 11-23.0)
TSH 0.01 muUL ( 0.27-4.5) uzun süredir çok düşük yükselmiyor doktor diyor ya bir daha atom veya ameliyat siz ne önerirsiniz sayın hocam ? Atom da kanser riski var diğer sonuçlar : DHEA : 10.600 ( 0.44-13.40)
Follicle stim hormone : 6.65 ( 1.50-12.40)
Luteinising hormone 18.3 ( 1.70-8.60)
Testosterone : 18.8( 7.60-31.40)
Serbest testosterone : 0.214 ( 0.30-1.00)
Sex hormone binding glob : 77.9 ( 16.00-55.00)
Free androgen index 24.13( 24.00-104.00)
17-beta oestradiol 48.1 ( 0.00-191.99)
Alıntı
 
 
#222 Guest 06-05-2018 16:48
Hocam yüksek tiroitin tedavi edilmezse cinselliği öldürdğü doğrumu bazı uzmanlar erken boşalma yapıyor diyor ,stres yapıyor diyor ellerde titreme yapıyor diyor depresyona sokuyor diyor bu kadar zararı var neden doktorlar ciddiye almıyor bu hastalığı ?
Alıntı
 
 
#221 Guest 01-05-2018 12:18
Hocam merhaba ben ameliyat oldum daha sonra atom aldım 26 mart ta ama su an çok halsizim kalkmakta güçlük cekıyorım sürekli uyumak istıyorum tsh çok yüksek çıktı bunlar olağan şeyler mı
Alıntı
 
 
#220 Guest 28-04-2018 10:34
We have published the Homescapes Hack: http://shaileeboston.angelfire.com/.
Alıntı
 
 
#219 Guest 28-04-2018 10:34
We have published the Homescapes Hack: http://shaileeboston.angelfire.com/.
Alıntı
 
 
#218 Guest 26-04-2018 05:11
Sayın hocam merhaba,
Ben annem için size bir konudadanışmak istiyorum. annemin nodülleri vardı, sağ ve sol troidteki bu nodüller için biyopsi önerildi, patoloji raporunda sağ lob için bir problem yok fakat sol lop için tani, önemi belirsiz foliküler lezyon şeklinde verildi ve doktoru 3 ay sonra tekrar bir iğne biyopsi önerdi. Benim sorum şu olacak: bu belirsiz tanı ile acaba cerrahi operesyon mu önerirsiniz yoksa 3 ay sonra tekrar bir biyopsi yapılıp ona göre yolumuza devam mı edelim? Çok teşekkür ederim sayın hocam,
Saygılar..
Alıntı
 
 
#217 Guest 25-04-2018 20:07
Beşiktaşın bu durumu ile ilgili alınan haksız kararı kınıyorum.sizde keşke böyle bir duruma katılmasaydınız .saygılar
Alıntı
 
 
#216 Guest 25-04-2018 12:22
iyi günler hocam.Patoloji: minimal invaziv iyi differansiye karsinoma tümör boyut 5.5 cm tümür yerleşimi sol lob cerrahi kesi hatları tümör negatiftir kapsül invazyonu var.lenfovaskül er invazyon izlenmemiştir. triod papiller mikrokarsinom: tümör boyutu 0,5 cm tümör yerleşimi sol lob tümör triod kapsülünü aşmamıştır cerahi kesi hattına 0,1 cm mesafesindedir. cerrahi kesi hatları tümör negatiftir lenfovasküler ya da perinoral invazyon izlenmemiştir.t ümör dışı triod dokusu :kolloidal hiperplazi lenfosittik tirioditis Tümör negatif lenf düğümleri (0,35 ve 0,3 cm; 2 adet hocam sol triodum alındı sağ taraf için ameliyatta gerekir mi bu durumumda.
Alıntı
 
 
#215 Guest 24-04-2018 05:56
Hocam 14 yaşında kız hastam tiroid sag lop biyopsi sonucu önemi belirsiz gelince 5cm nodül sağ lop ameliyat ettik ameliyat patoloji sonucu papiller karsinom follikuler varyant ,vasküler invazyoon görülmedi kapsül mevcut kapsül invazyonu mevcut tiroidr ici yayilim görülmedi tümör nekrozu mevcut 5*3*2,5 cm cerrahi sınırlar düzenli yapi tumor dışı tiroid dokusu diffüz hiper plazi 3 adet lenf nodundan 1 tanesi karsinom metastazı 2 tanesi reaktif hiperplazi.yarı n ameliyat var lenf diseksiyonu ve tamamlama tiroidekktomiss i yapilacak. İkincci ameliyat gereklimi, bu tür nodüllerin ameliyat sonrası riskleri nelerdir papiller denince tedavisi mümkün olduğu soyleniyor ama bu tür yani follikuler varyant daha neler yapılabilir lütfen yardımcı olurmusunuz.
Alıntı
 
 
#214 Guest 11-04-2018 05:33
merhaba hocam 29 yaşındayım benim usg raporumda sol lob posteriorda 4 mm çapta kistik nodül mevcut olup, duvardan lümen uzanımlı izoekokik solid kompanent seçilmiştir. ve kan degerlerimde anti tpo 256.4, ve 25-hidroksi vitamin 8.80 olarak çıkmış bana bu konu hakkında bilgi verrmisnz
Alıntı
 
 
#213 Guest 10-04-2018 16:12
Merhaba hocam;
Benim dayımın oğlunun Biyopsi Raporunu aşağıya yazıyorum.
Hasta adı ve soyadı: Selahattin Serdar
Yaşı: 59
Alındığı Doku: LARİNKS
Klinik Özet: INTERARİTENOİD BÖLGEDEN ALINAN BİYOPSİ SAĞ KORDDAN ALINAN BİYOPSİ
KLİNİK ÖN TANILAR: CA
PATOLOJİK MAKROSKOPİK İNCELEME:
1) Sağ DL: Topluca 1,5×1 cm boyutlu krem renkli doku örneklerinin tamamı 1KTA (K1)
2) Sol DL: Topluca 0,5 cm çaplı krem renkli doku örneklerinin tamamı 1KTA (K2)
3) İnteraritenoid bölge 0,4-0,3 cm çaplarda 2 adet doku örneğinin tamamı 2P 1KTA. (K3).

TANI
1- Skuamoz hücreli karsinom, 1 nolu sağ kord kayıtlı materyal
2- Skuamoz hücreli karsinom, 2 nolu sol kord kayıtlı materyal
3- Skuamoz hücreli karsinom, 3 nolu İnteraritenoid bölge kayıtlı materyal

Sayın hocam, hastanın durumu nedir? Bize vereceğiniz bilgi ve yönlendirmeniz çok önemli. Sizden haber bekliyoruz. İyi çalışmalar.
Alıntı
 
 
#212 Guest 05-04-2018 14:31
Hocam merabalar troid nodullerim tespit edildi .usg sonucunda izlenen değisiklikler hipèrplastik nodül venodüleriterle seyrerden tiroditit düsünulmemekted ir yazıyor.yarin sintigrafi cektiricem.burs ada yaşıyorum.sinti grafi sonucu soğuk nodul çikarsa cerrahi mudahalemi gerekir acaba ..tesekkkür ederim
Alıntı
 
 
#211 Guest 29-03-2018 08:59
Merhaba Hocam, Size Sitoloji Raporumu yazıyorum.
Yorumlama imkanınız olursa sevinirim. İyi Çalışmalar.

Yeterlilik: Yeterli ancak, hücreden fakir.
Sellülarite: Hiposelüler
Zemin: Kanamalı Zemin
Kolloid miktari ve özellikleri: Kolloidden fakir
Yapısal Patern: Normal Folikül grupları, seyrek tek sıralı tirosit tabakaları, üç boyutlu tirosit tabakaları
Nükleer özellikler: Nükleer irileşme
Sitoplazmik özellikler: Normal morfoloji, onkositik değişiklikler
Eşlik eden hücresel elemanlar: İzlenmedi

TANI:
-ÖNEMİ BELİRSİZ ATİPİ

Not: bu benim 2.biyopsi oluşum, ilk biyopsi sonucu: yetersiz çıkmıştı.
Alıntı
 
 
#210 Guest 28-03-2018 21:59
Merhabalar hocam ben Istanbuldan yazıyorum size .. annemin 2.5 cm nodülü var ve bu ses tellerinin arasında çoğu doktor ameliyet dedi ama biz çok korkuyoruz 2 hafta önce biopsi yapıldı sonucunu yorumlar mısınız acaba ? Patolojik tanı Troid lokalizasyon iiab mondiagnostik materyal hazirlanan preparat zemininde makrofajlar izlenmistir bu ne demek oluyor
Alıntı
 

Yorum ekle

Güvenlik kodu
Yenile

Сачак (Ламперия) http://www.emsien3.com/sachak от ЕМСИЕН-3
Дюшеме http://www.emsien3.com/дюшеме от EMSIEN-3